Antalya'nın yerleşik yaşamında önemli bir yer kaplayan Ruslar ve BDT ülkeleri vatandaşları, eğitimde de kayıt dışı faaliyetlere yol açtı.

Antalya Valiliği'nin ağustos ayı verilerine göre, ildeki 128 bin 103 yerleşik yabancıdan 32 bin 450'si Rus vatandaşları oluşturuyor. Antalya'da, resmi olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin almış 3 Rus okulu bulunmakta. Ancak, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşanan göçler, eğitim sektöründe kayıt dışı faaliyetlerin artmasına neden oldu.

Serenay Sarıkaya’dan İtiraf: Mert Demir ile İlişkimiz Kendi İrademizle Devam Ediyor Serenay Sarıkaya’dan İtiraf: Mert Demir ile İlişkimiz Kendi İrademizle Devam Ediyor

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimlerde, iki kaçak Rus okuluna yönelik kapatma kararı alındı. Bu okullardan biri kapatılırken, diğeri mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Konyaaltı ilçesinde, "oyun evi" adı altında faaliyet gösteren Covorking Kids Katyusha Çocuk Oyun ve Aktivite Geliştirme Merkezi'nin, kaçak okul olarak dersbaşı yaptığına dair görüntüler elde edildi.

Antalya Özel Okullar Platformu sözcüsü ve ATSO meclis üyesi Kenan Çelik, Covorking Kids Katyusha'nın, Rusya'daki eğitim takvimine uygun olarak ders başı yaptığını belirtti. Çelik, velilerin çocuklarını normal bir okul gibi bu merkeze bıraktığını ve bu durumun sektöre büyük zarar verdiğini ifade etti.

KAÇAK OKULLARDAKİ DURUM

Çelik, kaçak okullardan gelen ihbarları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine ilettiklerini söyledi. Bir kaçak okuldan gelen bilgiye göre, bu okullarda Türkçe ve Rusça dersler veriliyor, çocuklara günde üç öğün yemek sunuluyor ve hafta sonları gece partileri düzenleniyor. Çelik, bu tür yasa dışı faaliyetlerin Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletildiğini ve soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

Kaynak: DHA