Törene, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, gaziler, askerler, güvenlik güçleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Antalya Valiliği'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve Göksu İlkokulu öğrencisi Rüzgar Kaba, 'Bizim Gazim' adlı şiiri okudu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, gaziliğin Türk vatanseverliğinin ve kahramanlığının yaşayan bir destanı olduğunu vurguladı. Sezer, “Gazi, bu destanı yazan kahramandır. Bir ülkenin en değerli yatırımı, insana yaptığı yatırımdır. Bu nedenle eğitime önem vermek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesi için kritik öneme sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla anıyorum,” dedi.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Zeynel Abidin Sezer'in konuşmasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: DHA