GÜNDEM

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Yaz Kampları Sonuçlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaz dönemi boyunca "Ekran Işığından Ağaç Gölgesine" temasıyla düzenlediği gençlik kampları sona erdi.

Abone Ol

Kamplar, Antalya'nın 19 ilçesinden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti.

Temmuz ve ağustos aylarında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kamplar, gençlerin eğlenerek öğrenmesini ve kent yönetiminde daha aktif rol almasını teşvik eden projelerden biri oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nde 2 ay boyunca Gazipaşa'dan Kaş'a kadar geniş bir bölgeden gelen gençler, 11-15 yaş aralığındaki toplam 365 çocuk, burada keyifli zaman geçirdi.

Bu yıl "Ekran Işığından Ağaç Gölgesine" sloganıyla düzenlenen yaz kamplarına 1000'i aşkın başvuru yapıldı. Kamp yerlerine katılamayan gençler için ilerleyen dönemde gezici kamplar düzenlenmesi planlanıyor. Kampta çeşitli etkinlikler, eğitimler, geziler, sosyal ve sportif aktiviteler, doğa yürüyüşleri, takım sporları, yüzme eğitimleri ve atölye çalışmalarıyla gençler, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de yeni arkadaşlar edindi.

Ekranlardan Uzak, Doğayla İç İçeyiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici Gürkan, amaçlarının gençleri ekrandan uzaklaştırıp doğayla buluşturmak olduğunu belirtti. Gürkan, “Tüm ilçelerimizden çocuk ve gençlerimizi burada ağırladık. Onlar, çeşitli atölye ve etkinliklerde yer aldılar, doğal yaşam parkını gezdiler. Yerel yönetimler olarak bu tür eğitim programları çok önemli, çünkü hayatlara dokunuyoruz ve değişim sağlıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Katılımcıların Görüşleri

  1. sınıf öğrencisi Sıla Nur Karahan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı'na kardeşiyle birlikte sosyal etkileşim amacıyla katıldıklarını ifade etti. Karahan, “Burada çok güzel aktiviteler var. LGS sonrası buraya gelmek benim için iyi bir motivasyon kaynağı oldu. Açık hava ve bu güzel ortamda stresi atmamda çok faydalı oldu. Herkes buraya gelip tadını çıkarmalı” şeklinde konuştu.
  2. sınıf öğrencisi İdil Kal ise, “Genellikle havuzda vakit geçirdim ve arkadaşlarımla sohbet ettim. Doğal Yaşam Parkı ve havuza girmek en sevdiğim aktiviteler oldu. Burada 4 gün geçirdik ve bu süre çok dolu dolu geçti. Okul sezonu başlamadan önce buraya gelmek rahatlatıcı oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim” dedi.