Olay şu şekilde gelişmiştir: Burak Arseven adındaki bir kişi, komşusu Ş.A.'yı rehin almıştır. Arseven, elinde av tüfeğiyle apartmanın balkonuna çıkmış ve zaman zaman polislere ve çevredeki insanlara doğrultmuştur. Polisin ikna çabalarına rağmen Arseven, elindeki tüfekle ateş etmiştir. 

Bu sırada Arseven'i ikna etmeye çalışan komşusu Fikret Okay (50), Arseven tarafından açılan ateş sonucu karnından ağır yaralanmıştır. Yaralanan Fikret Okay, ambulansla hastaneye kaldırılmış ancak 11 gün sonra hayatını kaybetmiştir. 

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilmiş, çevrede geniş güvenlik önlemleri alınmış ve eve çıkan tüm yollar kapatılmıştır. Polis, Arseven'den silahını bırakıp teslim olmasını istemiş ancak Arseven polise direnerek teslim olmamıştır. 

Kooperatifte 44 Milyon TL'lik Usulsüzlük; 6 Tutuklama Kooperatifte 44 Milyon TL'lik Usulsüzlük; 6 Tutuklama

Kaynak: DHA