Olayda, binada yaşayanlar tahliye edilirken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Cem S. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları Çalışma Grubu Oluşturulması ve Orman Yangınlarına Müdahale Planları

Olay, saat 09:30 sıralarında Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi'nde meydana geldi. Cem S., annesinden para talep etti, ancak olumsuz yanıt alınca öfkesini kontrol edemeyerek binanın kömürlüğünü ateşe verdi. Binada oturanlar dumanları fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine hızla polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, binadaki kişileri güvenli bir şekilde tahliye ederken, dumandan etkilenen dört kişiye ambulansta ilk müdahale yapıldı. Binadan tahliye edilenlerden birinin, kedisiyle birlikte dışarı çıktığı görüldü. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık yoğun bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı ve söndürdü.

Olayın ardından Cem S., polis tarafından gözaltına alındı ve olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Yangının ardından binada hasar meydana gelirken, Cem S.'nin eylemi büyük bir endişe yarattı.

Kaynak: DHA