GÜNDEM

Anneannesini Öldüren Şener'in Oğlu Hakkında İddianame Kabul Edildi

Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner'i (80) tabancayla öldüren eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener (42) hakkında hazırlanan iddianame Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Abone Ol

Şener'in ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyor. Şener, 24 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.

Olayın Ayrıntıları

Çankaya ilçesindeki Güvenevler Mahallesi'nde yaşanan olayda, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Bedirhan Şener, 31 Temmuz’da babası Abdüllatif Şener, annesi Berrin Şener ve anneannesi Leyla Çetiner'i ziyaret ederken kapıyı açar açmaz tabancayla ateş etti. Bu saldırı sonucu Leyla Çetiner hayatını kaybetti. Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındı ve adli kontrol ile yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nde gözetim altına alındı.

Psikiyatrik Değerlendirme

Gözlem sürecinde hazırlanan raporda, Şener’in cezai sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığın bulunmadığı, işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği ifade edildi. Şener, 29 Ağustos’ta tutuklandı.

İddianame ve Mahkeme Süreci

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Bedirhan Şener'in ‘üst soya karşı kasten öldürme’, ‘üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep ediliyor. İddianame, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Bedirhan Şener’in 24 Ekim’de mahkeme önüne çıkması kararlaştırıldı.