GÜNDEM

Anneannesini Öldüren Abdüllatif Şener'in Oğlunun Akıl Hastanesindeki Gözlem Süresi Uzatıldı

Ankara'da 31 Temmuz'da anneannesi Leyla Çetiner’i (80) tabancayla vurarak öldüren eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in (42) Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ndeki gözlem süresi 3 hafta daha uzatıldı.

Abone Ol

Güvenevler Mahallesi'nde yaşayan ve psikolojik sorunlar yaşadığı öne sürülen Bedirhan Şener, 31 Temmuz’da babası Abdüllatif Şener ve annesi Berrin Şener ile birlikte ziyaret için gelen anneannesi Leyla Çetiner'i tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Şener, Leyla Çetiner’in özel bir hastaneye kaldırılmasının ardından hayatını kaybetmesinin ardından adliyeye sevk edildi. Bedirhan Şener hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulandı. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen Şener, 1 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ne sevk edilerek 3 hafta süreyle gözlem altına alındı. Ayrıca, Şener'in evinde yapılan aramada birçok psikiyatri ilacı bulunduğu belirtildi. Şener’in rahatsızlığının tedavi edilebilir durumda olması halinde cezaevine gönderilmesi söz konusu olacak.

Hastane Talepte Bulundu

Bugün gözlem süresi dolan Bedirhan Şener hakkında hastane, kesin raporun düzenlenebilmesi için takip ve tedavisinin devam etmesi gerektiğini bildirdi. Hastane, Şener'in gözlem süresinin 3 hafta daha uzatılmasını talep etti. Bu talebi değerlendiren Ankara 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, Şener’in akıl hastası olup olmadığını, hastalığının ne zamandan beri mevcut olduğunu ve bu durumun davranışları üzerindeki etkisini belirlemek için gözlem süresinin 3 hafta daha uzatılmasına karar verdi.