Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Bedirhan Şener, olayın ardından Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ne sevk edildi. Güvenevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Bedirhan Şener'in babası Abdüllatif Şener ve annesi Berrin Şener ile birlikte ziyaret ettiği anneannesi Leyla Çetiner’i tabancayla vurarak ağır yaraladığı belirtildi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Şener, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak, Leyla Çetiner hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gözaltı ve Psikiyatrik Gözetim

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Bedirhan Şener hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulandı. Şener’in akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilerek, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nde 3 hafta süreyle gözetim altında tutulmasına karar verildi. Ayrıca, Şener'in evinde yapılan aramada çok sayıda psikiyatri ilacı bulunduğu, rahatsızlığının tedavi edilebilir düzeyde olması halinde hakkındaki hükmün tutuklamaya çevrilerek cezaevine gönderileceği ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bedirhan Şener'in ruhsal durumunun net teşhisinin yapılabilmesi ve davranışları üzerindeki etkilerinin saptanması amacıyla 3 hafta süreyle gözlem altında tutulacağını ve gözlem süresi sonunda ceza ehliyeti ile ilgili rapor alınacağını duyurdu.

Abdüllatif Şener'den Açıklama

Eski Bakan Abdüllatif Şener, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı. Şener, olayın ailesini derinden sarstığını belirterek, "Oğlum Bedirhan, yıllarca işsizlik ve diğer bazı sorunlar nedeniyle psikolojik sorunlar yaşamıştır. Meclis personeli olarak çalışırken en düşük maaşla Meclis kadrosuna alınmasını, medya mensuplarının şahsımla hesaplaşma aracı olarak kullanması, psikolojik sorunlarını daha da ağırlaştırmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA