GÜNDEM

Anne Ve Kızının Ölümünde Servis Midibüsünün Şoförü Ve Şirket Yetkilisine 15'er Yıl Hapis İstemi

Kocaeli Gölcük`te, kullandığı servis minibüsüyle kaldırımda yürüyen Ayfer Başkurt (35) ve kızı Nur Eylül Başkurt’a (6) çarpıp ölümüne neden olan Ümit Orhan ve şirket yetkilisi R.K.’nin yargılandığı davada, Cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi.

Abone Ol

Savcı, araçta fren arızası olduğunu, bunun da bakım eksikliğinden kaynaklandığını belirterek 2 sanığın ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçunda 15'er yıla kadar hapsini talep etti. Kazada yaralanan servis midibüsündeki 5 işçinin ise sanıklardan şikayetçi olmadığı bildirildi. Kaza, 15 Eylül 2023’te sabah saatlerinde Gölcük ilçesi Yeni Mahalle 1 Mart Caddesi'nde meydana geldi. Ümit Orhan yönetimindeki 41 P 9013 plakalı, tekstil işçilerini taşıyan servis midibüsü, rampa inerken sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu kaldırımda yürüyen Ayfer Başkurt ve kızı Nur Eylül Başkurt'a çarpıp devrildi. Anne Başkurt olay yerinde kızı ise hastanede hayatını kaybetti. Midibüs şoförü Ümit Orhan, işçiler K.A., H.G., Ö.Y., H.Y. ve P.K. da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Anne ve kızın cenazeleri, aynı ilçedeki 17 Ağustos Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YARALI İŞÇİLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Şoför Ümit Orhan ve şirketin yetkilisi R.K., kaza sonrası gözaltına alındı. Ümit Orhan tutuklanırken, R.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kazada yaralanan servisteki işçiler K.A., H.G., ÖY., H.Y., ve P.K., şikayetçi olmadı.