GÜNDEM

Ankara'ya yürüyüş başlatan Bulut, günlerce işe gitmediği için işten çıkarılmış

KARATAŞ Belediyesi, 7 ay önce hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını iddia ederek Ankara'ya yürüyüş başlatan İsmail Bulut'un (45), günlerce işe gitmediği gerekçesiyle işten çıkarıldığını açıkladı.

Abone Ol

Karataş Belediyesi'nde işçi olarak 4 yıl 2 ay çalışan İsmail Bulut, 7 ay önce haksız yere işten çıkarıldığını iddia ederek, dün Ankara'ya yürüyüş başlattı. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını iddia eden Bulut, "7 aydan beri Adana ve Karataş'ta çalmadık kapı, derdimi anlatmadık kişi bırakmadım. Kendi özgür irademle, anayasanın da bana vermiş olduğu hakkımı kullanarak böyle bir karar verdim. Buradan da Ankara'ya gideceğim ve orada da sesimi duyurmaya çalışacağım" dedi.

KARATAŞ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Karataş Belediyesi ise bugün konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Bulut'un 31 Mart yerel seçimleri sonrası 3-5 Nisan tarihlerinde işe mazeretsiz ve izinsiz olarak gelmediği gerekçesiyle birim amirleri tarafından hakkında tutanak tutulup, yasalar gözetilerek iş akdine son verildiği belirtildi. Açıklamada, "Bahsi geçen personelin belediyemiz bünyemizde çalıştığı süre boyunca işe gelmediği tespit edilmiş olup, birim amirleri dahil olmak üzere hiç kimsenin çalıştığı süre boyunca görmediği ve tanımadığı anlaşılmıştır" denildi.