GÜNDEM

Ankaralı İtfaiyeci, Depremden Kurtardığı 'Maraş' ile Birlikte Yaşıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde itfaiyeci olarak görev yapan Ufuk Akman (27), Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkazdan kurtardığı ve 'Maraş' ismini verdiği kedisiyle 1,5 yıldır yaşamını sürdürüyor.

Abone Ol

Akman, kedisinin deprem sonrası yaşadığı stresin etkilerinden bahsederken, "Araba sallandığında hemen strese giriyor ve bağırıyor. Ancak sakin bir ortamda çok uyumlu" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, Dulkadiroğlu ilçesindeki İsmetpaşa Mahallesi'nde bir enkazda kedinin miyavlama sesini duyan itfaiye ekipleri, kediyi kurtarmak için harekete geçti. Enkaz altında yaralanmadan sıkışmış kedi, uzun bir çabanın ardından bulundu ve bakımı yapıldı. İki haftalık görev süresi boyunca birçok insanı kurtaran ekipler, kedinin bakımını da ihmal etmedi. Sahiplerine ulaşılamayan kedi, Ankara'ya götürüldü ve Ufuk Akman tarafından sahiplenildi. Maraş, Ankara'daki yeni evinde iki yavru da dünyaya getirdi ve bunlar da sahiplendirildi.

Enkazdan kediyi kurtaran Mertcan Culfa, "Depremin üçüncü günü, Trabzon Bulvarı'nda enkazda dinleme çalışmaları yaparken, kedinin sesi çok yakından geldi. İçimiz el vermedi ve Ufuk ile birlikte yaklaşık bir saat süren bir çalışma ile kediyi sağ salim çıkardık" şeklinde konuştu.

Kediyi sahiplenen Ufuk Akman, "14 gün boyunca Kahramanmaraş'ta görev yaptık. Bu süreçte kediyi besledik ve sahibini bulmaya çalıştık. Kediyi getirdim ve burada bakımını üstlendim. Bu kedi, bize de büyük bir moral kaynağı oldu. Şu anda 2,5 yaşında ve sağlık durumu gayet iyi. Depremin etkisi hala mevcut, özellikle araba seyahatlerinde stres yaşıyor" dedi.

Akman, Maraş'ın eski sahibinin ortaya çıkması durumunda kediyi vermeyi düşünmediğini, ona duygusal bir bağ kurduğunu belirtti. Maraş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve düzenli veteriner kontrolünden geçtiğini de sözlerine ekledi.