GÜNDEM

Ankara'da 'Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler' Sergisi Açıldı

Ankara'da, 3'üncü Avrupa Miras Günleri kapsamında, Türkiye'nin 18 ilindeki ortak kültürel miras projelerini tanıtan 'Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, Polonya Büyükelçiliği'nde düzenlendi. Sergide, Türkiye genelinde yürütülen kültürel miras projelerine dair fotoğraflar yer aldı, bu projelerle kültürel mirasın korunması ve kutlanmasına yönelik ortak çabaların önemi vurgulandı.

Serginin açılışında AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas ve Polonya geçici Maslahatgüzarı Radoslaw Sadowski hazır bulundu. Jurgis Vilcinskas, serginin AB ve Türkiye arasındaki ortak kültür mirasını değerlendirmek için bir fırsat sunduğunu belirtti. Vilcinskas, "Bu sergi, AB ile Türkiye arasındaki bağların güçlendirilmesinde kültürel mirasın korunmasının önemini hatırlatıyor. AB, 2008 yılında UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilen Göbeklitepe'nin iki kalıcı çatı örtüsünün yapımını finanse ederek, kültürel mirasın korunmasına büyük katkılarda bulunmuştur. Ayrıca, Gaziantep'te Kendirli Kilisesi ve Latin Okulu'nun restorasyonunu destekleyerek, bu yapıları Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'ne dönüştürmüştür. Bu projeler, AB'nin Türkiye'nin kültürel mirasının korunmasındaki hayati rolünü ve uluslararası iş birliğinin önemini ortaya koyuyor. Bu serginin, geçmişimizi korurken ortak bir geleceğe odaklanmamıza ilham vermesini umuyorum" dedi.