Olay, Pursaklar ilçesi Özal Bulvarı'nda, sabah saat 08.00 sıralarında meydana geldi.

Sıhhiye-Pursaklar seferini yapan Mehmet Özkan yönetimindeki 483 hat numaralı otobüs, belirlenen durağında durmayarak sol şeritte hızla devam etti. Yolcuların tepkisi üzerine şoförle Hamit Mutlu arasında bir tartışma yaşandı. Mutlu, ineceği durak öncesinde butona basarak durmasını talep etti ancak otobüs hızla gitmeye devam etti. Şoför, aracı durdurup Mutlu’yu darbederek otobüsten attı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Hamit Mutlu'nun hafif yaralandığı görülüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, şoför hakkında rapor hazırlayıp idari işlem başlattığını açıkladı.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Hamit Mutlu, yaşadığı olayla ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti: "Sabah Çankırı Caddesi'ndeki duraktan otobüse bindim. Otobüs, durmak için el kaldıran yolculara rağmen hızla ilerledi. Şoför, tepki gösteren bir yaşlı adamın butona basmasına rağmen durmadı. Ben de şoföre, yaşlı adama neden agresif davrandığını sordum. Şoför bana 'Sen avukatı mısın?' diyerek yanıt verdi. İneceğim durağa geldiğimizde, butona basmama rağmen şoför durmadı ve argo bir şekilde 'İn aşağı' dedi. Bu durumu eleştirdiğimde, arkamı döner dönmez darbe almaya başladım. Otobüsten indikten sonra şoför beni dışarıda da dövmeye devam etti. Kollarım ve boynum yaralandı. Şoför '20 yıl içeride yattım, 20 yıl da senin için yatarım' dedi. Bu tür bir geçmişe sahip biri nasıl EGO şoförü olarak işe alınır? Bu işin peşini bırakmayacağım ve şikayetçi olacağım."

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ve gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Kaynak: DHA