Bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan fuar, Ankara Millet Bahçesi Konser Alanı'nda gerçekleştirilecek. 

Fuarda, farklı ceza infaz kurumu bünyesinde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünler sergilenip, satışa sunulacak. Gıda, tekstil, gümüş ve hediyelik eşya gibi yüzlerce çeşit ürün katılımcıların beğenisine sunulacak.  Bu ürünler, işbaşı mesleki eğitim kapsamında iş yurdu atölyelerinde üretiliyor. Böylece hükümlü ve tutuklulara verilen meslek eğitim çalışmaları sonucunda üretilen ürünler ekonomiye kazandırılıyor. 

Hareket Eden Kamyonunu Peşinden Koşup Durdurdu; O Anlar Kamerada Hareket Eden Kamyonunu Peşinden Koşup Durdurdu; O Anlar Kamerada

Fuarın amacı, ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen üretim ve el sanatlarını sergileyerek hükümlü ve tutukluların üretkenliklerini ve becerilerini ön plana çıkarmak. Aynı zamanda, yörelere özel ürünlerle farklı il ve ilçelerin tanıtımına da katkı sağlanması hedefleniyor. 

Bu yıl 5'incisi düzenlenen fuar, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması açısından önemli bir role sahip. Fuarda sergilenen ürünlerin satışı, hükümlü ve tutukluların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını destekleyerek, yeniden suç işlemelerinin önlenmesine de katkı sağlıyor.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen 'İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı', 14-20 Ekim tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesi Konser Alanı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Kaynak: DHA