GÜNDEM

Ankara’da Filistinli Mağdurlar Yararına Kermes Düzenlendi

Ankara Altındağ`da, kadınların ürettiği el emeği ürünlerin satışa sunulduğu bir kermes düzenlendi.

Abone Ol

Kermes, Filistinli mağdurlara destek amacıyla gerçekleştirildi ve AK Parti Altındağ Kadın Kolları tarafından Hamamönü Saat Kulesi önünde yapıldı. Etkinliğe Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti Ankara milletvekilleri, AK Parti’li kadınlar ve Türkiye’ye getirilen Filistinli savaş mağdurları katıldı.

Kermeste, Filistin’de barış ve sevgi dilekleriyle beyaz güvercinler uçuruldu ve 'Filistin’e Mektup Var' adlı bir köşe oluşturularak Filistin’e gönderilmek üzere duygular yazıldı. Ankaralı kadınların hazırladığı el emeği ürünler, kermes alanında satışa sunuldu ve elde edilen gelir Filistinli mağdurlara bağışlanacak.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında, “ABD’nin bile ‘bir kazadır olur’ şeklinde hafifletmeye çalıştığı bir durumdayız. Ayşenur Ezgi Eygi’nin cesareti, gençler için büyük bir örnek teşkil ediyor. Daha konforlu bir yaşamı olabilirdi, ama mazlumların yanında olmayı tercih etti. Onu yetiştiren aileye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kermeste misafir edilen Filistinli mağdurlardan Azize Muse, 4 yaşındaki çocuğuyla Türkiye’ye sığındıklarını ve annesinin evindeki saldırı sonucunda aile üyelerinin yaralandığını belirtti. Muse, “Çocuğum başından yaralandı ve vücudu rahatsız. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye’ye getirildik. Fizik tedavi için yardım bekliyoruz” dedi.