GÜNDEM

Ankara'da Dolmuş Beklerken Kazaya Karışan Otomobilin Çarptığı Kadın Öldü

Ankara Bala`da dolmuş durağında bekleyen 58 yaşındaki Pakize Öztürk, kazaya karışan bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir.

Abone Ol

Olay, öğle saatlerinde Ankara-Bala yolundaki Köseli Mahallesi'nde meydana gelmiştir. Gölbaşı'ndan Bala yönüne giden otomobil sürücüsü M.F.A., kavşaktan dönüş yaparken servis minibüsüyle çarpışmıştır. Çarpışmanın etkisiyle otomobil yol kenarında dolmuş bekleyen Pakize Öztürk'e çarpmıştır. 

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edilmiştir.  Pakize Öztürk'ün otomobilin altında kaldığı ve olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir.  Servis minibüsündeki 15 öğrenci sağlık görevlilerince ayakta muayene edilmiş, ancakciddi bir yaralanma olmadığı bildirilmiştir. 

Pakize Öztürk'ün cansız bedeni Bala Devlet Hastanesi morguna götürülürken, iki sürücü de gözaltına alınmıştır.  Kaza nedenleri ve kazayla ilgili ayrıntılar jandarma tarafından soruşturulması devam etmektedir.

Ankara'daki bu trafik kazası, yol güvenliği konusunda yetkililerin daha fazla önlem alması gerektiğini göstermektedir. Kavşak düzenlemeleri, sürücülerin eğitimi ve yayaların korunması için daha etkin tedbirler alınmalıdır. Trafikte yaşanan bu can kayıpları, kamuoyunda da büyük üzüntü ve tepkiye neden olmuştur.