Filiz Yıldırım, Elif Ada'nın artık konuşmadığını ve yemek yeme güçlüğü yaşadığını belirtti.

22 Ağustos'ta Şafak Mahallesi'nde yaşanan olayda, Elif Ada Yıldırım, apartmanının önünde arkadaşları ve ablası Güneş Şimay Yıldırım (7) ile oynarken 7 başıboş köpeğin saldırısına uğradı. Çocuğun kolları, sırtı ve karnından yaralandığı bildirildi. Elif Ada'nın ayağından sürüklendiği köpeklere, olay yerinden geçen bir vatandaş müdahale etti. Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Elif Ada'nın birkaç gün içinde taburcu olması bekleniyor.

"Köpekler Kızımı 10-15 Metre Sürükledi"

Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması

Filiz Yıldırım, olayla ilgili açıklamasında, "Kızım, perşembe günü saat 16.30 civarında köpeklerin saldırısına uğradı. Bir köpek, Elif Ada'yı kasığından yakalayarak yerde sürüklemeye başladı. Daha sonra diğer köpekler de gelerek, kızımı boş bir arabanın altına kadar 10-15 metre sürüklediler. Kızım karnından ve sırtından yaralandı. Açık yaraları var. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Şu an kızım konuşmuyor ve yemek yemiyor. Kendisini dokunmamızı istemiyor. Durumu biraz daha iyi ancak çok üzülüyürüz. Başka çocukların da başına gelmesini istemiyoruz" dedi.

"Köpekler Zararı Görmesin Ama Toplatılmalı"

Filiz Yıldırım, tedavi sürecinin devam edeceğini belirterek, "Bir hafta sonra cerrahi polikliniğine, 10 gün sonra ise psikoloğa gitmesi gerekecek. Konuşmadığı ve yemek yemediği için tedavileri devam edecek. Köpeklerin zarar görmesini istemiyoruz, fakat toplatılmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın sokakta güvende oynayabilmesini arzuluyoruz. Ayrıca sosyal medyada bizimle ilgisi olmayan raporları paylaşan kişilerden şikayetçiyim. Elif Ada'nın genel durumu iyi ama doktorlar yanından ayrılmamamızı tavsiye ediyor. Kızım çok konuşkan bir çocuktu, ama artık konuşmuyor ve benden başkasını istemiyor. Travma yaşıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA