GÜNDEM

Ankara'da 5 Köpek Ölü Bulundu; Zehirlendikleri İddia Edildi

Ankara Altındağ`da, Umut Ünal'ın (36), sokakta bulup kendi iş yerinin yanındaki kulübede beslediği 7 yavru köpekten 5'inin kimliği belirlenemeyen kişilerce zehirlenerek öldüğü iddia ediliyor.

Abone Ol

Zübeyde Hanım Mahallesi, Tesviyeci Caddesi'nde oto tamirhanesinde çalışan Umut Ünal, 6 ay önce ezilme tehlikesi geçiren 7 yavru köpeği alarak, iş yerinin yanındaki kendi yaptığı kulübede bakmaya başladı. Ünal, 5 Ağustos'ta iş yerine geldiğinde, çevredeki esnafın yardımıyla besleyip büyüttüğü köpeklerden 5'inin hareketsiz şekilde yattığını gördü. Olay yerine gelen veteriner, köpeklerin öldüğünü tespit etti ve köpekler belediye ekiplerine teslim edildi.

Umut Ünal, köpeklerin zehirlendiğini düşündüğünü belirterek, "6 aydır köpeklere bakıyordum. Cumartesi akşamı her şey yolundaydı, ancak pazar günü kapalı olan yerimize pazartesi geldiğimizde bu manzarayla karşılaştık. 7 köpeğin 4'ü ölmüştü, ardından 1'i daha öldü ve geride sadece 2 köpek kaldı. Kalan köpeklerin durumu da oldukça kötüydü; bolca su içtiler. Neyse ki hayatta kaldılar. Köpeklerin kimseye zararı yoktu. Ben onlara evden et ve süt getiriyordum, buradaki arkadaşlar da yardımcı oluyordu. 6-7 aydır büyük bir emek verdim ve bu durumu öğrenince çok üzüldüm," dedi.