Yapılan eş zamanlı operasyonda 12 firari şüpheli, sanık ve hükümlü yakalanarak gözaltına alınmıştır.  Kalan 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir. 

FETÖ/PDY, Fethullah Gülen Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen ve Türkiye'de yasadışı faaliyetleriyle tanınan bir örgüttür.  Bu örgüt, 2016 yılındaki başarısız darbe girişiminin de arkasındaki güç olarak suçlanmaktadır. 

Kamyonun Çarptığı Yaya Öldü Kamyonun Çarptığı Yaya Öldü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ/PDY üyelerinin firari durumda olduklarını tespit ederek, bu kişilerin yakalanması için operasyon düzenlemiştir.  Yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. 

Yakalanan FETÖ/PDY üyelerine yönelik adli işlemler başlatılmıştır. Bu kişilerin örgütle bağlantılarının ve suçlarının niteliğine göre çeşitli cezai yaptırımlar uygulanacaktır.  Türk yetkilileri, FETÖ/PDY örgütünün tüm unsurlarıyla mücadele etmeye devam etmektedir. 

Ankara'da gerçekleştirilen operasyon sonucunda FETÖ/PDY örgütünün 12 firari üyesi yakalanmıştır.  Terör suçlarıyla bağlantılı olan bu kişilere yönelik adli işlemler başlatılmıştır.  Türk yetkilileri, ülke güvenliğine tehdit oluşturan FETÖ/PDY örgütüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. 

Kaynak: DHA