GÜNDEM

ANKARA 3 günlük hapis cezası verilen Sinem'e 'SED' desteği

Ankara'da eski eşi Sinan Özçelik tarafından 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sinem T.'ye (33) verilen 3 günlük hapis cezasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek geldi. Bakanlık, Sinem T.'ye ‘Sosyal ve Ekonomik Destek’ (SED) hizmeti ve ‘Aile danışmanlığı’ desteği sunma kararı aldı.

Abone Ol

Güzellik merkezinde çalışan Sinem T., yaklaşık iki yıl önce boşandığı eski eşi Sinan Özçelik ile şiddetli geçimsizlik yaşadı. Özçelik, geçen yıl 24 Ekim'de kızlarıyla görüştükten sonra onları teslim etmek üzere buluştuğu Sinem T.'yi, çocuklarına iyi bakmadığını ve başka erkeklerle görüştüğünü iddia ederek bıçakladı. Sinem T., 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve 10 gün yoğun bakımda kalmıştı. Tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Sinan Özçelik, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Hakaret’, ve ‘Tehdit’ suçlarından yargılandığı Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tahliye edilmiş, ancak itiraz üzerine yeniden tutuklanmıştı.

Yargılama sürecinde Sinem T., 11 ve 13 yaşındaki kızlarını eski eşine göstermediği gerekçesiyle Ankara 30. Aile Mahkemesi tarafından 3 günlük disiplin hapsi cezasına çarptırıldı. Sinem T., eski eşi Sinan Özçelik'ten izin alarak çocuklarını Gebze'ye ailesinin yanına götürdüğü sırada kendisine yönelik şikayette bulunulduğunu belirterek karara itiraz etti. Ancak 1. Aile Mahkemesi, disiplin hapsi kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirtti.