TUSAŞ tarafından sağlanan bilgilere göre, Aselsan tarafından geliştirilen 'AF500' elektro-optik kamera ile donatılmış ANKA 3 bu atış testini başarıyla gerçekleştirdi.

ANKA 3, bu testi gerçekleştirmek için Roketsan tarafından geliştirilen 'Teber-82' güdüm kiti kullandı. Açıklamaya göre, "12. çıkışta ANKA 3, hedefi tam merkezden vurdu. Gökyüzünün kahramanı ANKA 3, ilk atışını zaferle taçlandırdı. Ulusal mühendislik harikamız ANKA 3, insansız savaş dronu, ilk atış testini başarıyla tamamladı. ANKA 3'ün testler sırasında gösterdiği olağanüstü performans, gelecekte ülkemizin operasyonel yeteneklerine ve savunma kapasitesine büyük katkı sağlayacağını göstermektedir. Türkiye Yüzyılı'nda genişleyen savunma sanayimize durmaksızın hizmet etmeye devam edeceğiz." 

TUSAŞ, atış testinin videosunu da paylaştı. Videoda ANKA 3'ün başarılı bir şekilde kalkış yaptığı ve hedefine vurduğu görülüyor. 

Okulda Sabah Sporu Uygulaması Okulda Sabah Sporu Uygulaması

ANKA 3'ün bu ilk başarılı testi, Türkiye'de tasarlanan ve üretilen bu savaş dronunun geliştirilmesinde önemli bir aşamadır. Bu, Türk savunma sanayisinin ileri düzey silah sistemleri tasarlama ve üretme yeteneklerinin artmakta olduğunu göstermektedir. ANKA 3'ün gelecekte Türkiye’nin operasyonel ve savunma kapasitesine önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA