Bir hasta nakil ambulansının önünü kesip durduran ve içindeki hastayı görmek isteyen motosikletli iki kişi hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı. Şüpheliler, "Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" suçundan 3’er yıl hapisle cezalandırılmaları talebiyle yargılanacak.

Olay, 15.00 sıralarında yaşandı. Ambulans şoförü, Göztepe Şehir Hastanesi’nden hasta alıp Maltepe Altıntepe Mahallesi'ne gitmek üzere yola çıkmıştı. Ancak, yolda ilerlerken motosikletli iki kişi, ambulansın önünü keserek sürücüyü durdurdu. Ambulans, siren çalarak acil hasta nakli yapmak için yola çıkmıştı ve şoför, hastayı hastaneye yetiştirmek üzere acele ediyordu. Ancak, motosikletli şüpheliler, ambulansın içinde gerçekten hasta olup olmadığını sorgulamaya başladı. Şüpheliler, "Biz bu ambulansın içinde hasta olduğuna inanmıyoruz" diyerek hastayı görmek istediklerini söylediler. Bu durumu kabul etmeyen ambulans şoförü, bir süre tartışmaya girmek zorunda kaldı.

Ambulans şoförünün hastayı hastaneye yetiştirme konusunda zor durumda kaldığı olayda, motosikletli iki kişi ambulansın hareket etmesine izin vermedi. Ambulans şoförü, nihayetinde çaresiz kalarak aracın yan kapısını açıp hastayı şüphelilere gösterdi. Motosikletli iki kişi, içeride hasta olduğunu görünce ikna olup olay yerinden ayrıldılar. O anlar, ambulans şoförü tarafından cep telefonuyla kaydedildi ve bu görüntüler sonrasında polis harekete geçti.

Feci Yangın! 3 Katlı Bina Küller İçinde Kaldı! Feci Yangın! 3 Katlı Bina Küller İçinde Kaldı!

Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki topladı. Bu olayın ardından, motosikletli şüpheliler Emirhan Baydaroğlu (24) ve Mustafa Tahtacı (27) gözaltına alındı. Emirhan Baydaroğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, motosikleti kullanan Mustafa Tahtacı tutuklandı. Yaklaşık bir ay tutuklu kaldıktan sonra ise serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı ve hazırlanan iddianameye göre, ambulans şoförü müşteki olarak ifade verdi. İddianamede, şoförün hastayı hastaneye yetiştirmek için yola çıktığı ve E-5 üzerinde Bostancı yan yolda motosikletli şüphelilerin ambulansın önünü keserek ilerlemesini engelledikleri anlatıldı. Şoförün, hastanın bulunduğunu söylemesine rağmen, şüphelilerin ambulansa yol vermediği ve "Bakacağız, o zaman hastan mı var, göreceğiz" şeklinde ifadelerde bulundukları ifade edildi.

İddianamede, şüphelilerin ambulansın önünü kesip gitmesini engelledikleri ve video görüntülerinin de bu durumu doğruladığı belirtildi. Bu olay, sağlık çalışanlarının ve acil hasta nakil araçlarının güvenliğinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. İki şüpheli hakkında "Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" suçundan 3’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayın, trafikteki diğer araçlar ve acil sağlık hizmetleri için tehlike oluşturmasının yanı sıra, sağlık hizmetlerinin aksamadan sunulması için gereken güvenli ortamın sağlanması adına önemli bir uyarı olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: DHA