Karasulu, hastanın çok acil olduğu ve tek düşüncelerinin hasta olduğu için, maalesef o halde de hastayı hastaneye yetiştirmek zorunda kaldıklarını belirtti. Hasta için her dakikanın, her saniyenin çok önemli olduğunu ve müdahale edilmesinin gerektiğini vurguladı. Hastayı teslim ettikten sonra, kendi yaralanmasına dair müdahalenin yapıldığını ekledi. 

Olay, 10 Ekim'de saat 19.00 sıralarında, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda meydana geldi. Kalp krizi geçiren 80 yaşındaki N.G. adlı kadın hastanın, Gemlik Devlet Hastanesi'nden Bursa Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği ambulans, emniyet şeridinde ilerlerken arkadan gelen otomobilin sürücüsü selektör yapıp, ambulansın önünü kesti. 

Bunun üzerine, otomobil sürücüsü S.Y. ve oğlu Melih Y., ambulansın yolunu kapatarak, paramedik sürücü Muhammed Ali Karasulu'ya saldırdı. Dil kökü kıkırdağı kırılan ve dudağı patlayan Karasulu, yaralı halde hastayı hastaneye yetiştirmeye devam etti. 

Saldırganlar hakkında soruşturma başlatıldı ve gözaltına alındı. Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. Karasulu'nun yaralanmasına ilişkin tedavisi de devam ediyor. 

Çin Ve Rusya Başbakanları Bir Araya Geldi Çin Ve Rusya Başbakanları Bir Araya Geldi

Bu tür saldırılar, sağlık çalışanlarının görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları en ciddi tehditlerden biri. Paramediklerin, hasta nakli sırasında güvenliklerinin sağlanması ve bu tür saldırıların önlenmesi için daha etkin önlemlerin alınması gerekiyor. Sağlık hizmeti sunumunda aksamaların yaşanmaması ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması önemli bir kamu sorumluluğudur.

Kaynak: DHA