TOKAT HABER

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Tokat’ta Başladı

“Amatörler Türk Sporunun Kalbidir” temasıyla kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Tokat’ta 07-11 Ekim 2024 tarihleri arasında çeşitli sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle gerçekleştirilecek.

Abone Ol

Bu etkinliklerin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu iş birliğiyle, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Tokat ASKF koordinesinde düzenlendi.

Açılış seremonisi, Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın, şube müdürleri, sporcular ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmalarında, İl Müdürü Haşim Eger ve Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, amatör sporun önemine değinerek etkinliklerin amacını anlattılar. Daha sonra, GSB Spor Okulları’nda eğitim alan Gençlik Spor Kulübü Halkoyunları ekibi tarafından sergilenen gösteriler ve güreşçilerin gerçekleştirdiği teknik antrenman koordinasyon hareketleri büyük ilgi gördü.

Tüm halkı, il merkezi ve ilçe spor tesislerinde düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet eden yetkililer, 7’den 70’e herkesin amatör spor etkinliklerine katılımının önemine vurgu yaptılar. Bu haftanın, sporun yaygınlaştırılması ve amatör sporcuların desteklenmesi açısından büyük bir fırsat sunduğu belirtildi.