SPOR

Altınordu'da Gurbetçiler Takımı Sırtladı

Altınordu, ekibi TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta, ilk 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek 11 puan toplayarak 3. sıraya yerleşti.

Abone Ol

İzmir ekibinin bu başarısında gurbetçi oyuncuların önemli bir rol oynadığı görülüyor. 

Altınordu'nun attığı 8 golün 5'i gurbetçi futbolcular tarafından kaydedildi. Yeni transferlerden Emre Aydınel, ligin ilk haftasında İnegölspor'a, 3. haftada ise Isparta 32 Spor'a gol atarak skora katkı sağladı.  Diğer yeni transfer Bahattin Karahan da 4. hafta Kırklarelispor deplasmanında gol atma başarısı gösterdi.  Son olarak, 24Erzincanspor maçında yeni transfer Kaan Baysal penaltıdan takımını öne geçirirken, takımın 2. sezonunda olan İlkan Sever de skoru 2-0'a getirdi. 

Altınordu'nun 2 golünü ise altyapı ürünü Sami atarken, Isparta 32 Spor maçında Bedirhan kendi kalesine gol attı. 

Gurbetçi oyuncular sadece gol atmakla kalmayıp, asist istatistiklerine de katkı yaptılar. Alper Tursun, İnegölspor maçında takım arkadaşı Sami'ye asist yaparken, Keni Var Uzun da aynı karşılaşmada Emre Aydınel'e asist verdi. 

Sonuç olarak, Altınordu'nun TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki başarısında gurbetçi futbolcuların önemli bir paya sahip olduğu görülüyor. Hem gol, hem de asist istatistiklerine katkı yapan bu oyuncular, takımın ilk 5 haftadaki performansında önemli rol oynadılar.