GÜNDEM

Altın Portakal'ın 'Tek' Yolculuğu Başlıyor

Bu yıl "Hikayemiz Birlikte" sloganıyla düzenlenecek 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleştirildi.

Abone Ol

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçen yıl festivalin iptal edilmesinin üzüntü verici olduğunu belirtti ve bu yıl festivali tamamen kendi imkanlarıyla gerçekleştireceklerini duyurdu.

İlk olarak 1964 yılında düzenlenen Altın Portakal Film Festivali, geçen sene yaşanan tartışmalar nedeniyle iptal edilmişti. Toplantıya, Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer, Sanat Direktörü Deniz Yavuz ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın Jüri Başkanı Ferzan Özpetek gibi isimler katıldı. Festivalin bu yılki mottosu "Hikayemiz Birlikte" olarak belirlendi ve afişte Antalyalılar yer aldı.

Başkan Böcek, “Altın Portakal Film Festivali'nin devam etmesi gerekliliğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu yıl festivalin ev sahipliğini Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sinema emekçileriyle birlikte tek başımıza yapma kararı aldık” dedi. Ayrıca, festivalde 5 milyon liralık ödül dağıtılacağı da açıklandı.

Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, festivalde yeni yönetmenlere ve filmlere destek vermek istediğini belirtti. Kortej ile ilgili karar alacaklarını da sözlerine ekledi. Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer, açık hava gösterimlerine devam edeceklerini ve bu yıl "Sınırlardan Sınırsızlığa" isimli özel bir bölüm oluşturduklarını açıkladı. Bu bölümde, Filistin yapımı 3 film dahil olmak üzere 7 uluslararası film gösterilecek.

Jüri üyeleri de festivalin önemine dikkat çekerek, sinemanın baskı ve sipariş kabul etmediği bir platform olduğunun altını çizdiler. 61. Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.