GÜNDEM

Altın Portakal Sinema Tırı Başlıyor

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin öncü etkinliği olan Altın Portakal Sinema Tırı, 26 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Antalya'nın tüm ilçelerini dolaşarak sinemaseverleri üç farklı filmle buluşturacak.

Abone Ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu gezen sinema etkinliği, 5-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden önce başlayacak.  Altın Portakal Sinema Tırı, Antalyalıların sinemaya olan ilgisini artırmayı ve festival heyecanını ilçelere taşımayı hedefliyor. 

İlk durak Kepez ve Aksu ilçeleri olacak. 26 Eylül Perşembe günü saat 20.00'de Kepez Çamlıbel Kapalı Pazar Yeri'nde "Lohusa" filminin gösterimi gerçekleştirilecek. Aynı gün Aksu Belediyesi önünde de "Kardeş Takımı" filmi gösterilecek. 

Sinema Tırı, daha sonra 27 Eylül Cuma günü Döşemealtı ve Konyaaltı ilçelerini ziyaret edecek. Burada "Altın Gaga ve Macera Çetesi" filmi sinemaseverlerle buluşacak. 

Gezen sinema etkinliği kapsamında Antalya'nın diğer ilçelerini de kapsayan program şu şekilde ilerleyecek:

28 Eylül Cumartesi: Muratpaşa ve Demre

29 Eylül Pazar: Kaş ve Kumluca

30 Eylül Pazartesi: Finike ve Elmalı

1 Ekim Salı: Kemer ve Gazipaşa

2 Ekim Çarşamba: Manavgat ve Alanya

3 Ekim Perşembe: Serik ve Korkuteli

4 Ekim Cuma: Akseki ve İbradı 

Sinema Tırı, her ilçede ücretsiz film gösterimleri gerçekleştirecek. Sinemaseverler, seçilen üç farklı filmi izleyebilecekler. Böylece Antalyalılar, Altın Portakal Film Festivali öncesinde sinemalarla buluşma imkanı elde edecekler. 

Bu gezen sinema etkinliği, Antalya halkının sinema kültürünü geliştirmeyi, festival öncesi heyecanı artırmayı ve tüm ilçelere ulaşmayı amaçlıyor. Altın Portakal Sinema Tırı, Antalya'da sinemayı seven ve destekleyen herkesi bir araya getirerek festivale hazırlık niteliği taşıyor.