SPOR

Altay'ın 43'lük Golcüsü Murat Uluç: "Altay, Çocukluk Aşkım"

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'ın formasını giyen 43 yaşındaki santrfor Murat Uluç, Türkiye'de profesyonel liglerin en yaşlı futbolcusu unvanını taşıyor.

Abone Ol

Uluç, Altay'ın kendisi için bir "çocukluk aşkı" olduğunu belirtti. Futbola Altay'da başlayarak, jübile yaptıktan sonra sportif direktörlük ve antrenörlük görevlerinde bulunan Uluç, kulübünün transfer yasağı nedeniyle 3 yıl ara vermenin ardından yeşil sahalara geri döndü.

Murat Uluç, "Altay çocukluğumun aşkı. 8-9 yaşında bu kulübe girdim. Bütün kategorilerinde oynadım ve 15-16 kulüpte oynadıktan sonra tekrar kulübüme döndüm. 3. Lig'den beri şampiyonluklar yaşayıp Süper Lig'e çıktık. Altay benim için farklı bir şey; anlatılmaz, yaşanır. Bunu ancak bunu yaşayan bilir," dedi.

Uluç, 2018'de 2. Lig'de şampiyon oldukları Gümüşhanespor maçında attığı kafa golünün unutamadığı gollerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Deneyimli futbolcu, Altay'a olan bağlılığını ve kulüp için duyduğu sevgiyi vurgulayarak, kariyerine altın bir sayfa daha eklemek için sahalarda mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.