SPOR

Altay'da Murat Uluç 3'üncü Dalyaya Hazır

Murat Uluç, 43 yaşındaki Altay'ın deneyimli forveti, bu hafta deplasmanda oynayacakları Batman Petrolspor maçında forma giymesi halinde kariyerinde 2'nci Lig'deki 300'üncü maçına çıkacak.

Abone Ol

Uluç, kariyerinin uzun yıllara yayılan bir bölümünü 2'nci Lig'de geçirmiş, bu ligde 299 maç oynamış ve 95 gol atmayı başarmış.  Ayrıca 1'inci Lig'de 119 maçta 27 gol, 3'üncü Lig'de 47 maçta 19 gol ve Türkiye Kupası'nda 22 maçta 11 gol kaydetmiş. Süper Lig'de de 6 maça çıkan Uluç, profesyonel liglerin en yaşlı golcüsü unvanını elinde bulunduruyor.

Altay'ın bu sezon oynadığı 5 maçta da görev yapan Uluç, 2 kez rakip fileleri sarsarken, 1 de asist yaparak takımına katkı sağladı.  İlk 3 haftada oyuna sonradan giren Uluç, son 2 müsabakada ilk 11'de yer aldı ve Batman deplasmanında da yine ilk 11'de görev alması bekleniyor. 

Türkiye'de 1'inci Lig, 2'nci Lig ve Türkiye Kupası'nda gol atan en yaşlı futbolcu ünvanlarına sahip olan Murat Uluç, 493 resmi müsabakada 152 gol atma başarısı gösterdi.  Bu performansıyla Altay'ın deneyimli forveti, uzun yıllardır süren profesyonel futbol kariyeriyle göz dolduruyor.

Sonuç olarak, 43 yaşındaki Murat Uluç, Altay'ın 2'nci Lig Beyaz Grup ekibinde forma giyen en deneyimli ve yaşlı golcüsü konumunda. Bu hafta deplasmanda oynayacakları Batman Petrolspor maçında 300'üncü 2'nci Lig maçına çıkması beklenen Uluç, kariyerinin büyük bir bölümünü bu ligde geçirmiş ve kaydettiği 95 golle ligi yakından tanıyan bir futbolcu. Altay'a katkı sağlamaya devam eden Uluç, uzun yıllardır süren kariyeriyle Türk futboluna iz bırakan önemli isimlerden biri.