Kaza, saat 10.00 sıralarında, Piri Reis Mahallesi 249 Sokak'ta meydana geldi. 31 yaşındaki Ayberk T. kontrol edemediği 35 UGD 96 plakalı otomobili ile  park halindeki otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle, her iki araç da merdivenlere uçtu. 

Kazada yaralanan Ayberk T., Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Alkol testi sonucunda Ayberk T.'nin 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. 

Ayberk T.'nin ilk ifadesine göre, kazaya neden olmasının sebebi, tartıştığı bir motosiklet sürücüsünün kendisini takip etmesi ve paniğe kapılarak hızla kaçarken, fark etmediği merdivenden düşmesi olmuş. Polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Güvenlik kamerası görüntülerine göre, Ayberk T.'nin kontrolündeki otomobil, önündeki park halindeki araca hızla çarparak, her iki aracın da merdivenlere doğru sürüklenip düşmesine neden olduğu açıkça görülüyor. Sürücünün alkollü olması ve kontrolü kaybetmesi, kazanın ana nedeni olarak öne çıkıyor. 

Bu tür alkollü sürücü kazalarının önlenmesi için, sürücülerin trafikte daha sorumlu davranmaları, yetkililerin ise daha sıkı denetim ve yaptırımlar uygulaması gerekiyor. Alkollü araç kullanmak hem sürücünün hem de diğer yol kullanıcılarının hayatını tehlikeye atıyor. Toplum olarak, bu tür sorumsuz davranışların önüne geçilmesi için daha etkin tedbirler alınmalı.

Dilek Dikmen'in Trajik Sonu: Erkek Arkadaşının Elinden Hayatını Kaybetmesi Dilek Dikmen'in Trajik Sonu: Erkek Arkadaşının Elinden Hayatını Kaybetmesi

Kaynak: DHA