GÜNDEM

Ali Erbaş: Gazze ve Kudüs Sadece Filistinlilerin Meselesi Değil

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Gazze, Filistin ve Kudüs, sadece Filistinlilerin meselesi değildir; bu, tüm insanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir.

Abone Ol

Mazlumun ve soykırıma uğrayanın inancına, mezhebine veya ırkına bakılmaz. Zalimin de inancına veya ırkına dikkat edilmez. Bizim inancımız, her durumda mazlumun yanında durmayı ve zalimin karşısında yer almayı emretmektedir" dedi.

Ali Erbaş, başkanlık binasında düzenlenen 'Özgür Kudüs' resim sergisinin açılışını yaptıktan sonra, konferans salonunda yaptığı konuşmada, Müslümanların dağılması nedeniyle İslam coğrafyasının son birkaç asırdır işgallere, savaşlara ve soykırımlara maruz kaldığını belirtti. Erbaş, "Dünyanın gözleri önünde Filistin’de, Gazze’de binlerce masum insan zalimlerin bombardımanı altında can veriyor. Bu durum, insanlık adına utanç vericidir. Bu soykırımı görüp de insaniyetinden utanmayanlar için artık söylenecek bir şey yok. Ancak hala insan olanlara seslenmeye devam edeceğiz; bu zulüm sona erene kadar farkındalığı artırmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Zalim, Müslüman Bile Olsa Karşısında Durmalıyız"

Erbaş, Filistin’de yaşananların tüm insanlığın vicdanını yaraladığını ve "Bir millet, görülmemiş bir zulümle yok edilmeye çalışılıyor" dedi. "Mazlum, Müslüman veya başka bir inançtan olsa bile, insanlık olarak onun yanında yer almalıyız. Zalim, Müslüman bile olsa, karşısında durmalıyız" diyerek, insanlık değerlerinin bu kadar aşağılanmasına ve soykırımların alenen gerçekleştirilmesine tepki gösterdi.

Kudüs Müslümanları Vahdete Çağırıyor

Ali Erbaş, Kudüs’ün, Müslümanları vahdete çağırdığını belirterek, "Dünyanın başına musallat olan bu kötülüğe karşı tüm Müslümanları birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Kudüs ve Gazze'de yaşanan dram, Müslümanları bir araya getiremiyorsa, ne bizi bir araya getirebilir? Kudüs özgür oluncaya kadar, bu konudaki tüm çalışmalar yetersiz kalacaktır" şeklinde konuştu.

Erbaş, konuşmasının ardından 'Şahsiyetli Bir Direniş: Kudüs Sahne Oyunu'nu izleyerek etkinliğe katılım sağladı.