Bursa Teknoloji Kulüpleri Tanıtım Programı Bursa Teknoloji Kulüpleri Tanıtım Programı

Kaza, dün saat 07.00 sıralarında Aksaray-Ankara kara yolu Acıpınar köyü girişinde meydana geldi. 

Balıkesir'den Kapadokya bölgesi Nevşehir'e giden tur otobüsü, sürücüsü Nurhan Hazer'in (55) kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpıp, 90 metre sürüklendikten sonra devrildi. Kazada otobüs içerisindeki 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcu olmak üzere toplam 44 kişiden, Hasan Tunalılar (65), eşi Pembe Tunalılar (62), Leyla Altuntaş (59), Neriman Çabukçay (78), Rukiye Aydın (51) ve annesi Ünzile Karabacak (69) hayatını kaybetti. 

Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.  Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri, 19 kişinin taburcu edildiğini, 3'ü ağır 15 kişinin ise tedavilerinin devam ettiğini açıkladı. 

Kaza sonrası görüşlerine başvurulan sürücü Nurhan Hazer, "Güneş gözümü aldı. O an direksiyon hakimiyetini kaybettim." diyerek kazanın nedenini açıkladı.  Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı ise kaza ile ilgili olarak 3 savcı görevlendirdi ve soruşturma başlattı. 

Sonuç olarak, Aksaray'da meydana gelen tur otobüsü kazasında 6 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralandı. Kazada 19 kişi taburcu edilirken, 3'ü ağır 15 kişinin tedavisi halen sürüyor. Kaza, sürücünün güneş ışığından gözlerinin kamaşması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle meydana geldi. Soruşturma ise Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. 

Kaynak: DHA