GÜNDEM

Aksaray’da Tur Otobüsü Devrildi: 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 25 Yaralı

Aksaray-Ankara karayolunun 25. kilometresinde, Acıpınar köyü yakınlarında sabah 07.00'de meydana gelen kazada, Balıkesir’den Kapadokya’ya yolcu taşıyan bir tur otobüsü devrildi.

Abone Ol

Nurhan Hazer (55) idaresindeki otobüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı ve 90 metre sürüklenerek devrildi. Kazada, otobüste bulunan 44 kişiden 6’sı hayatını kaybederken, 25 yolcu yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, yaşamını yitirenlerin cenazeleri otopsi için hastane morguna götürüldü.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, olay yerinde yaptığı açıklamada, tur otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralıların hastaneye sevk edildiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini vurguladı.

Kazaya tanık olan bir sürücü olan Mehmet Tayiroğlu, otobüsün kendisini solladıktan sonra kontrolünü kaybettiğini ve şoförün uyumuş olabileceğini düşündüğünü ifade etti. Otobüs yolcularından Ramazan Durmuş ise kaza anında uyuduğunu ve emniyet kemerinin takılı olduğunu belirtti.