GÜNDEM

Aksaray’da Şiddetli Sağanak: Cadde ve Sokaklar Su Altında Kaldı

Aksaray’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, kentte büyük bir su baskınına neden oldu. Cadde ve sokaklar suyla dolarken, birçok ev ve iş yerini su bastı.

Abone Ol

Saat 22.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Zaman zaman dolunun da görüldüğü yağışlar sonucunda, kent merkezindeki cadde ve sokaklar göle döndü. Su baskınları nedeniyle çok sayıda evin ve iş yerinin zemin katlarını su bastı. Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, su baskınlarına müdahale ederken, AFAD ve UMKE ekipleri de olay yerlerine sevk edildi.

Coğlaki Mahallesi Muhtarı Gökhan Canlı, "Yağışların ardından büyük su baskınları yaşandı. Belediyeye bildirdik ve ekipler müdahale ediyor. Bu sokakta yaklaşık 12-13 evin bodrum katı su altında kaldı, mahallede ise toplamda 25-30 ev zarar gördü" dedi.

Evlerinin bodrum katının 1 metre suyla dolduğunu ve araçlarının mahsur kaldığını belirten Recep Otuk ise, "Bir saat içinde her yer suyla kaplandı. Aksaray'da bu kadar büyük bir yağışı daha önce hiç görmedik" şeklinde konuştu. Su baskınlarının anı ile araçların sel suları içinde ilerlemesi, cep telefonlarıyla kaydedildi.