Kaza, saat 08.30 sıralarında Aksaray-Akın köyü yolunun 1'inci kilometresinde gerçekleşti. İstanbul'dan Aksaray'a gezmeye giden Yusuf Taşkıran (46) yönetimindeki otomobil, virajı alamayınca kontrolden çıkıp şarampole girdi. 

Kazada, Yusuf Taşkıran, yanındaki arkadaşları Lütfü Akpolat (49), Mahmut Boz (39), Tahir Şemin (58) ve Hasan Boz (62) yaralandı.  Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza anını anlatan Yusuf Taşkıran, "İstanbul'dan Aksaray'a gezmeye geliyorduk. Otobanda navigasyon, bu yolu gösterdi. Yol da virajlıymış, direksiyon hakimiyetini kaybedip, tarlaya takla attık" dedi. 

Okulda Arkadaşının Öldürdüğü Mehmet Eren, Son Yolculuğuna Uğurlandı Okulda Arkadaşının Öldürdüğü Mehmet Eren, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Araç, yoldan çıkıp şarampole girdiği için maddi hasarın da önemli boyutta olduğu belirtildi.

Benzer Trafik Kazaları

Aksaray'da meydana gelen bu kaza, bölgedeki benzeri trafik kazalarına örnek teşkil etmektedir. Yolların virajlı ve engebeli olması, sürücülerin dikkatli ve tecrübeli olmasını gerektiriyor. Ayrıca, hız ve dikkatsizlik gibi faktörler de bu tür kazaların oluşmasına neden olabiliyor.

Son yıllarda Aksaray'da meydana gelen diğer trafik kazalarına bakıldığında, benzer nedenlerin etkili olduğu görülüyor. Örneğin, 2022 yılında Aksaray-Niğde karayolunda meydana gelen kazada, sürücünün hız ve dikkatsizliği sonucu 3 kişi hayatını kaybetmişti.  Bir başka kazada ise Aksaray-Konya yolunda kontrolden çıkan araç, şarampole yuvarlanmış ve kazada 2 kişi yaralanmıştı. 

Bu tür kazaların önlenmesi için, yol güvenliği önlemlerinin artırılması, sürücülerin eğitimi ve bilinçlendirilmesi önem taşıyor. Ayrıca, trafik denetimlerinin sıklaştırılması da kaza riskini azaltabilir.

Kaynak: DHA