GÜNDEM

Akdenizli Balıkçılar Yeni Av Sezonu İçin Hazırlanıyor

Mersin'de balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle birlikte 15 Eylül'de başlayacak yeni balık avı sezonu öncesi son hazırlıklarını yapıyor.

Abone Ol

Mersin Balık Pazarı Derneği Başkanı Adnan Polat, bu yıl balık fiyatlarının önemli ölçüde düşmesini beklediklerini belirtti.

Akdeniz'de her yıl 15 Nisan'da başlayan av yasağı, 15 Eylül'de sona eriyor. Sezon kapandıktan sonra balıkçılar, teknelerini bakım ve onarım çalışmalarına alırken, ağlarını da tamir etti. Yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, gırgır tekneleri ve trollerle avlanmaya başlamaya hazır hale geldi. 5 aylık bir aranın ardından bu yıl da sezonun bereketli geçmesini umut ediyorlar.

Mersin Balık Pazarı Derneği Başkanı Adnan Polat, 15 Eylül'de tüm teknelerin denize açılacağını belirterek, bu tarihten itibaren balık bolluğu beklediklerini ifade etti. Polat, Akdeniz'deki av yasağının diğer bölgelerden farklı olarak 15 Eylül'de sona erdiğini ve iklimsel koşullardan dolayı bu tarihin 1 Ekim'e kadar uzatılmasını istediklerini söyledi. Polat, hava sıcaklıklarının ve deniz suyunun sıcaklığının balıkçılar için avantaj sağladığını ve bu dönemde teknelerin bakım ve onarımlarının hızla devam ettiğini belirtti.

Tezgahlar üzerinde bol çeşit ve uygun fiyatlarla balıkların yer almasını beklediklerini ifade eden Polat, özellikle eylül, ekim ve kasım aylarında balık fiyatlarının en düşük seviyelerde olacağını söyledi. Polat, halkı bu dönemde balık tüketmeye teşvik ederek, balığın vücut için en zengin vitamin kaynağı olduğunu vurguladı.