GÜNDEM

Akdeniz’de 750 Çocuk Sertifikalarını Aldı

Mersin’de Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ücretsiz yaz okulunda eğitim gören 750 çocuk, futbol, basketbol ve tenis branşlarında sertifikalarını törenle aldı.

Abone Ol

Tören, Seyfi Ali Türkoğlu - Şafak Erdur Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi ve geniş bir katılım sağlandı.

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte spor kulübü yönetiminin de yer aldığı etkinlikte, kursiyer çocukların aileleri de hazır bulundu. Tören sırasında, kursiyer minikler arasında yapılan dostluk maçı dikkat çekti. 1-1 sona eren maçta, her iki gol de kız öğrenciler tarafından atıldı. Bu durum, Başkan Sarıyıldız tarafından, kız çocuklarının erkek egemen anlayışa karşı güçlü bir mesaj verdiği şeklinde değerlendirildi.

Başkan Sarıyıldız, futbol, basketbol ve tenis dallarında toplamda 750 çocuğa sertifika vereceklerini belirtti. Törende yaptığı konuşmada, "Bu kurslar sadece spor yapmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle geleceğimizi şekillendiriyoruz" dedi. Ayrıca, tüm mahallelere spor tesisleri kazandırmak ve mevcut tesisleri yenilemek için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini vurguladı.

Sertifika töreninin ardından Başkan Sarıyıldız, kursiyer çocuklar ve aileleriyle sohbet etti. Çocuklarla ve ailelerle hatıra fotoğrafları çektiren Başkan, etkinlik sonrası tesisten ayrılmadı.