Bu liste, Elsevier veri tabanında yayımlanmakta olup, dünya genelinde 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalındaki bilim insanlarını değerlendirmektedir. 

Teröristler Tarafından Şehit Edilen Başsavcı Uzun Anıldı Teröristler Tarafından Şehit Edilen Başsavcı Uzun Anıldı

Listedeki değerlendirme, "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" olmak üzere iki kategori üzerinden yapılmaktadır.  Atıflar, H-indeksi, Hm-indeksi, C-skoru ve yazar sırasına bağlı atıf gibi göstergeler dikkate alınmaktadır. Bu ölçütlere göre, Akdeniz Üniversitesi'nden 23 bilim insanı en iyiler arasına girmiştir. 

"Kariyer Boyu Etki" kategorisinde Akdeniz Üniversitesi'nden 16 akademisyen yer almaktadır.  Bunlar sırasıyla; Prof. Dr. Tomris Özben, Prof. Dr. Yılmaz Şimşek, Prof. Dr. Erkan Alpsoy, Doç. Dr. Bekir Akgöz, Doç. Dr. Evgin Göçeri ve Doç. Dr. Cer şeklindedir. 

"Yıllık Etki" kategorisinde ise Akdeniz Üniversitesi'nden 20 akademisyen etkin performansları ile yer almayı başarmıştır.  Bu akademisyenlerin isimleri henüz paylaşılmamıştır.

Sonuç olarak, Akdeniz Üniversitesi'nden toplam 23 akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer almıştır.  Bu başarı, üniversitenin akademik kalitesini ve bilimsel üretkenliğini gösteren önemli bir göstergedir.

Kaynak: DHA