GÜNDEM

AK Parti'li Yazıcı'dan Özgür Özel'e: Böyle Bir Siyaset Olmaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Türkiye'nin 10 yıl içinde Avrupa Birliği'ne tam üye olacağı ve bunun sonucunda rakı fiyatlarının 140 TL'ye düşeceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Abone Ol

Yazıcı, "Çok ilginçtir, Meclis'te ikinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in bir demecini okudum. Televizyonda da izledik. 'Türkiye'yi 10 yıl içinde Avrupa Birliği'nin tam üyesi yapacağız. O zaman fiyatlar on kat aşağı düşecek. 1 litre rakı 140 TL olacak' diyor. Mantığa bak. Böyle bir siyaset olmaz"  dedi.

Yazıcı açıklamasında, siyasetin değerler üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı. Bayrak, vatan ve devlet kavramlarının herkese ait olduğunu belirten Yazıcı, "Siyaset değerler üzerinden yapılmaz. Siyasi partiler arasındaki rekabet, değerler üzerinden polemik konusu haline getirilmez. Değerler hepimizindir. Bayrak hepimizindir, vatan hepimizindir, devlet hepimizindir. Biz tek milletiz. Bölünmez bütün dediğimiz bu toprakların üzerinde, vatan toprağın"  diye konuştu.

Özgür Özel'in AB üyeliği ve rakı fiyatları ile ilgili açıklamalarını mantıksız bulan Yazıcı, "Böyle bir siyaset olmaz" mesajını verdi. Yazıcı, siyasi rekabette değerler üzerinden polemik yapılmaması gerektiğini savundu.

Yazıcı'nın açıklamaları, AK Parti ve CHP arasındaki siyasi gerilimi yansıtıyor. İki parti arasında değerler ve söylem konusunda farklılıklar olduğu anlaşılıyor. Ancak Yazıcı, siyasetin değerler üzerinden yapılması gerektiğini vurgulayarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarını eleştirdi.