Elitaş, "Özgür Özel'in, 'normalleşme' olarak tanımladığı sürecin, aslında anormalleşme ile sonuçlandığını görüyoruz. İnşallah kendisi, 'normalleşme' dediği süreci gerçekten doğru bir şekilde uygulayarak, siyaset dilini vatandaşın arzu ettiği ahlaki bir dile dönüştürür" ifadelerini kullandı.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Elitaş, 'Türkiye Buluşmaları' çerçevesinde Ordu'da çeşitli temaslarda bulundu ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçimlerin ardından CHP'nin başlattığı normalleşme sürecine dair görüşlerini paylaşan Elitaş, şunları söyledi: "31 Mart seçimlerinden sonra siyasette bir normalleşme ve yumuşama söylemi başladı. Bu durum, başlangıçta olumlu karşılanmıştı. Ancak zamanla, siyasetin nezaket ve etik kurallarından uzaklaştığını gözlemledik. Siyasette, eleştiriler ağır olabilir ama hakaret ve küfür kesinlikle kabul edilemez."

"ÖZGÜR ÖZEL'İN TUTUMU ANORMALLEŞMEYİ TEŞVİK EDİYOR"

Elitaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir sokak röportajının ardından tutuklanıp serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu ile İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılmasına tepki gösterdi. Elitaş, "31 Mart seçimlerinin ardından CHP 'normalleşme' vurgusu yaptı. Ancak maalesef bu süreç, anormalleşmeyi beraberinde getirdi. Özellikle sosyal medyada hakaretler yağdıran kişileri destekleyerek, normalleşmeyi anormalleşmeye dönüştürdüler. Özgür Özel'in, ahlak ve etik dışı söylemlerde bulunan bir kişiyi protokolde ağırlaması, anormalleşme sürecinin bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

"HAKARETİ TEŞVİK ETMEK ANORMALDİR"

Elitaş, normalleşme sürecinin anormalleşmeye dönüşmesini eleştirerek, "Siyasette hakaret ve şiddeti doğru bulmuyoruz. Ancak, Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’lilere hakaret eden kişileri yanınıza alıp onlara iltifat etmek, şiddeti ve hakareti teşvik etmektir. Bu durumun düzeltilmesi ve siyasetin vatandaşın arzu ettiği ahlaki bir seviyeye çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA