Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Netanyahu hükümetinin temsil ettiği soykırım zihniyetinin, şu anda insanlığı tehdit eden bir düşünce biçimi, saldırganlık ve soykırım siyaseti olduğunu" vurgulamıştır. Netanyahu'nun Filistin halkına yönelik katliamlarına dikkat çeken Çelik, uluslararası hukuk ve BM kararlarına rağmen bu saldırıların engellenemediğini, Batılı ülkelerin çifte standart uyguladığını dile getirmiştir. 

MSB: Suriye'nin Kuzeyinde 17 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MSB: Suriye'nin Kuzeyinde 17 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Çelik, "Küresel vicdanın ayakta olduğunu, dünyanın önemli şehirlerindeki insanların Filistin davasına destek olmaya devam ettiğini" belirtmiştir. Ancak İsrail hükümetinin bu tepkileri dinlemediğini ve soykırım politikalarını sürdürdüğünü vurgulamıştır. 

Konuşmasında, İsrail'in komşusu İran'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı da şiddetle kınayan Çelik, "Soykırımcı Netanyahu şebekesinin komşumuz İran'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz" demiştir.  Çelik, bölge barışı ve istikrarı için tehdit oluşturan bu saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etmiştir.

AK Parti Sözcüsü, İsrail yönetiminin uluslararası hukuku ve insani değerleri hiçe sayan politikalarına karşı Türkiye'nin ve küresel vicdanın tepkisini dile getirmiştir. Çelik, soykırım suçlarıyla anılan Netanyahu hükümetinin, komşularına yönelik saldırılarının da reddedildiğini vurgulamıştır. 

Kaynak: DHA