Saygılı, yangınlarla ilgili yapılan açıklamaları ve yerel yönetimlerin tutumunu sorguladı.

"Neden Görevden Aldınız?"

Saygılı, İzmir'deki yangınlara müdahale süreci hakkında eleştirilerini şu şekilde dile getirdi: "Eğer iddia ettiğiniz gibi yangınlara müdahale konusunda bu kadar başarılıysanız, neden yangınlar biter bitmez İtfaiye Daire Başkanınızı görevden aldınız? Tarım ve Orman Bakanımız ve AFAD Başkanı İzmir’de yangınları takip ederken, yangının Ankara’dan idare edildiğini söylemek bir siyasetçinin dürüstlük ilkesiyle bağdaşır mı?"

"CHP'nin Kısır Tartışmaları"

Saygılı, CHP'nin yangın sürecindeki tutumunu da eleştirerek, "CHP’li siyasetçiler yangına müdahale etmek yerine milletvekillerimize ve hükümetimize laf yetiştirmeye çalıştılar. İzmir’in yanan orman varlığını yeniden kazandırmak için çalışmalara başladık. CHP ise kısır tartışmalar üretmekle meşguldü" dedi.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

"Kriz Masası Kurabildiniz Mi?"

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na sorular yönelten Saygılı, "İlçe Belediye Başkanlarınızla yeterli ölçüde koordine olup bir kriz masası kurabildiniz mi? Yangın süreci boyunca Ankara’dan beklediğiniz destekleri şahsımla paylaştınız mı? İzmir İtfaiyesine tek bir yeni personel, araç ya da ekipman dahil ettiniz mi?" şeklinde sorular sordu.

"Fidan Dikme Sözü"

Yanan her ağacın yerine bir fidan dikeceklerini belirten Saygılı, "İzmirli, kimin görevini hakkıyla yapıp kimin yapmadığını görmüş oldu. Yanan bölgelerdeki ağaçlandırma ve hatıra ormanı çalışmalarını İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de yapacağız. İzmir’e yakın, kısır tartışmalardan uzak, çözüme açık olacağız. İzmir’in sevdalısı ve hizmetkârıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA