Bakan Göktaş, mektubunda kız çocuklarının önemine ve değerine vurgu yapmaktadır.

Bakan Göktaş, mektubunda "Güzel kızım, bugün senin günün. Seninle birlikte dünyaya güzellik ve neşe katan tüm kız çocuklarının günü. Dünyanın tüm kız çocukları daha güçlü olabilsinler, daha mutlu olabilsinler ve en çok da kız çocuğu olmanın güzelliğini doyasıya yaşasınlar diye kutlanıyor" ifadeleriyle başlayarak, bu özel günün tüm kız çocuklarını kapsadığını belirtmektedir. 

Bakan, mektubunda devlet himayesindeki kız çocuklarına yönelik özel bir mesaj vermektedir. Göktaş, "Ben de bu özel gününde bu küçük mesajla benim için bu ülke için bu dünya için ne kadar önemli olduğunu sana bir kez daha hatırlatmak istedim" diyerek, kız çocuklarının ülke ve dünya için ne kadar değerli olduğunu vurgulamaktadır. 

Mektubunda kız çocuklarına yönelik teşvik edici ve destekleyici ifadeler kullanan Bakan Göktaş, "Sevgili kızım, büyük hayaller kurmaktan çekinme ve bu hayallerin için çabalamaktan hiç vazgeçme. Onları gerçekleştirmen için biz buradayız" diyerek, devlet desteğinin de arkalarında olduğunu belirtmektedir.

Kütahya'da İşçi Servis Otobüsleri Çarpıştı; 3 Yaralı Kütahya'da İşçi Servis Otobüsleri Çarpıştı; 3 Yaralı

Bakan Göktaş, mektubunda kız çocuklarının karşılaşabilecekleri zorluklara da değinmekte ve onlara cesaret veren sözler söylemektedir. Göktaş, "Hayatta zorlandığın zamanlarda asla yılma, vazgeçme. Biliyorum ki sen çok güçlüsün, çok değerlisin ve biz senin bu gücüne ve değerine her daim inancımız tam" ifadelerini kullanmaktadır. 

Sonuç olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın devlet himayesindeki kız çocuklarına yazdığı mektup, onların değerini, potansiyelini ve gücünü vurgulayan bir mesaj niteliğindedir. Bakan, kız çocuklarına yönelik güçlü bir destek ve teşvik sunmakta, onları cesaretlendirmekte ve hayallerini gerçekleştirmelerine yönelik bir çağrıda bulunmaktadır.

Kaynak: DHA