GÜNDEM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadınların Güçlenmesi İçin Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda güçlenmeleri için yürütülen çalışmaları vurguladı.

Abone Ol

Göktaş, "Başta istihdam olmak üzere kadınların daha da güçlenmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek sunmak için tüm gayretimizi ortaya koyuyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, Mardin programı çerçevesinde ilk olarak Vali Tuncay Akkoyun'u ziyaret etti. Ziyarette Bakan Göktaş’a AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu, MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akça eşlik etti. Ziyaret sonrası konuşan Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun olarak çocuklara güçlü bir Türkiye bırakacaklarını belirtti. Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi her alanda güçlü ve öncü kılmak için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' ilkesi doğrultusunda vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya özen gösteriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımızın gönlünde yer etmiş ve yüzlerinde gülümseme oluşturmuşuz. Ancak daha yapılacak çok işimiz ve gidilecek uzun bir yolumuz var. Aynı istek ve azimle ülkemizin güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Mardin’de 2018’den bu yana 539 kadına destek verdiklerini belirten Bakan Göktaş, "Kadınların daha da güçlenmesi için sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mardin’de 5 sosyal hizmet merkezi aracılığıyla kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve engellilere destek veriyoruz. Aile Sosyal Destek Programımızla ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor, 'Aile Eğitim Programımız' ile gençleri yuva kurmaya hazırlıyoruz. Ayrıca kadın kooperatifleriyle girişimci kadınları destekliyor ve 'Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri' düzenliyoruz. Mardin’de 6 çocuk evinde 115 çocuğa güvenli bakım hizmeti sunuyoruz ve 2 bin 560 çocuğa 'Sosyal Ekonomik Destek' programı kapsamında destek sağlıyoruz. 2012’den bu yana şehre 308 milyon lira tahsis ettik" ifadelerini kullandı.

Evde bakım yardımlarına da değinen Göktaş, "Mardin’de 12 bin kişi evde bakım yardımından yararlanıyor. 2024 yılı başından bu yana sosyal yardımlarımızla 99 bin haneye ulaştık. Engelli ve yaşlılarımızın toplumsal hayata aktif katılımı için özel projeler yürütüyoruz. Şu anda Mardin’de 1 bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 35 engelli vatandaşa hizmet veriyoruz ve evde bakım yardımı kapsamında 2,7 milyar lira ödenek ayırdık" dedi.

Bakan Göktaş, Mardin’de koruma altındaki çocuklar için bir çocuk evi sitesi yapımının planlandığını belirtti. "Mardin için önemli projelere imza atarak şehrin geleceğine katkıda bulunacağız. Mardin’in güzelliklerine sahip çıkmak ve değerine değer katmak için tüm imkanlarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.