Yağışların etkisiyle birçok noktada meydana gelen sel ve taşkınlar, bölge halkını oldukça olumsuz etkilemiştir.

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, Ahlat ilçesinde 2 gündür devam eden yoğun yağışlar, sel ve taşkınlara neden olmuş ve bu durum bölgede ciddi sorunlara yol açmıştır.  Sürücülerin ilerlemekte güçlük çektiği ilçede, belediye ekipleri oluşan balçıkları temizlemek için yoğun çaba sarf etmektedir. 

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, "İlçemizde 2 gündür etkili olan yağışlar sele sebep oldu. İlçe genelinde birçok alanı sel bastı. Maalesef mal kaybı var ama çok şükür can kaybımız yok. Bu noktada 2 gündür ekiplerimiz canla başla sahadalar. Diğer belediyelerden, DSİ ve Karayolları'ndan da yardım talep ettik. Yaralarımızı en kısa sürede sarmak için ciddi çabalar sarf ediyoruz." diye açıklamada bulunmuştur. 

Ahlat ilçesinde meydana gelen sel felaketinde, birçok noktada yolların kapandığı, araçların ilerlemekte güçlük çektiği ve maddi hasarların meydana geldiği bildirilmektedir. Belediye ekipleri, yollarda biriken balçıkları temizlemek için yoğun çalışmalar yapmaktadır. 

Bölgedeki yetkililerin, diğer belediyeler, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden de destek talep ettiği öğrenilmiştir. Bu kapsamda, yaralarının en kısa sürede sarılması için çaba sarf edildiği belirtilmektedir. 

Arkadaşının Kazayla Vurduğu Afgan Çoban Öldü Arkadaşının Kazayla Vurduğu Afgan Çoban Öldü

Sonuç olarak, Bitlis'in Ahlat ilçesinde meydana gelen sel felaketi, bölge halkını oldukça olumsuz etkilemiştir. Yağışların etkisiyle birçok noktada meydana gelen sel ve taşkınlar, maddi hasarlara yol açarken can kaybının yaşanmaması ise büyük bir şans olarak değerlendirilmektedir. Yerel yetkililer, diğer kurumlardan da destek alarak, bölgedeki zararları en kısa sürede gidermeye çalışmaktadır.

Kaynak: DHA