Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır arasında yer alan ve 5 bin 137 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı'nda yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çarman, Genel Sekreter Yardımcısı Ülkü Öcal, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Fatih Kahraman ve diğer yetkililerle birlikte projeyi yerinde inceledi. Çarman, yolun, turizm ve güvenlik açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, doğa yürüyüşü, dağcılık, dağ bisikleti, kampçılık ve yamaç paraşütü gibi doğa sporlarının yapılabileceği bir merkez haline gelebileceğini ifade etti.

Çarman, İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Iğdır Valiliği tarafından koordine edilen proje kapsamında 83 kilometrelik yolun 16,5 kilometresinin 2023 yılı içinde tamamlandığını, 2024 yılı için planlanan 32,5 kilometrelik ikinci etap yol yapımında sona gelindiğini açıkladı. Üçüncü etap olarak düşünülen 34 kilometrelik yolun etüt çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti.

Projenin, Iğdır Valisi Ercan Turan'ın özenle takip ettiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016 yılında verdiği talimat doğrultusunda güvenlik konseptine uygun olarak yürütüldüğünü vurgulayan Çarman, "Bu yol, ilimizin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra, doğa sporları açısından da önemli bir merkez haline gelebilir" dedi.

Kayseri'de Forklift Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti Kayseri'de Forklift Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti

Kaynak: DHA