GÜNDEM

Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstenen Olay

İzmir'de yaşanan bu olayda, eski eşi Aysel Aydemir'i (37) tabancayla yaralayan Ferhat Bingöl (41) için savcı "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiştir.

Abone Ol

Olay, 19 Haziran tarihinde Çiğli ilçesinde meydana gelmiştir.

Aysel Aydemir, 2 çocuk annesi olup, işe gitmek için evden çıktığı sırada eski eşi Ferhat Bingöl tarafından saldırıya uğramıştır. 

Bingöl, pompalı tüfekle Aydemir'in yanına gelmiş ve "Demek beni şikayet edersin" dedikten sonra ateş açmıştır. 

Aydemir'in daha sonra başını hedef alan Bingöl'ün tüfeği tutukluk yapmış ve Aydemir bacaklarından vurulmuştur. 

Savcının İddiası ve Sanığın Savunması:

Savcı, Bingöl'ün "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiştir. 

Duruşmada söz verilen Aydemir, "Sanık o gün beni öldürmeye gelmişti" demiştir.

Tutuklu sanık Bingöl ise "Öldürmek istesem öldürürdüm. Sadece bacaklarından yaraladım. 2013 yılında, bir hırsızı bacaklarından yaralamıştım. Silah kullanmayı iyi biliyorum, pişmanım" demiştir. 

Bu olay, eski eş şiddetinin ve kadına yönelik şiddetin vahim bir örneğidir. Savcının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi, Bingöl'ün eyleminin ciddiyetini ve Aydemir'in yaşamına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu göstermektedir. Sanığın savunması ise olayın kasıtlı olmadığı yönündedir, ancak mahkeme tarafından değerlendirilecektir. Adaletin tam olarak sağlanması için tüm delillerin dikkatle incelenmesi ve hukuki sürecin titizlikle yürütülmesi büyük önem taşımaktadır.