GÜNDEM

Afyonkarahisar'da Çiftçilere Yeni Tarımsal Destekleme Modeli Tanıtıldı

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 10 beldede çiftçilere yönelik olarak ‘Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli’ hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Abone Ol

 Eğitim çalışmaları, Fethibey, Salar, Sülün, Büyükkalecik, Küçükkalecik, Beyyazı, Değirmenayvalı, Çıkrık, Kozluca ve Nuribey beldelerinde gerçekleştirildi.

Kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Bakanlığımız, Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında ülkemiz için stratejik öneme sahip 13+1 ürün belirlemiştir. Yeni destekleme modelinde, desteklemeler üç ana kalemde toplanmıştır: temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme desteği. İlimizde, bakanlığımızın belirlediği 13+1 ürünü ekme şartını yerine getiren çiftçiler, temel desteğe ek olarak planlı üretim desteğinden faydalanabilecektir," denildi.

Ayrıca, Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli ise iki başlık altında toplanmıştır: Temel Hayvancılık Desteği ve Ürün Geliştirme Desteği. Desteklemeler, temel, yönlendirici ve verimlilik kriterlerine göre verilecektir. Bu yeni model, çiftçilere tarımsal üretimde daha etkin ve verimli destek sağlamayı amaçlamaktadır.