Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adıyaman'da, Emlak Konut tarafından 5 milyon metrekare alan üzerine Türkiye'nin en büyük şantiyesinin kurulduğunu duyurdu. 

Kamyon Sürücüsünün Ağır Yaralanması Kamyon Sürücüsünün Ağır Yaralanması

Bölgede 8 bin işçi ve 750 iş makinesi ile çalışmalar yürütülüyor. Proje kapsamında toplam 16 bin 433 kalıcı konut ve iş yeri inşa edilecek. Konutlar, yatay mimariye uygun şekilde zemin+4 katı geçmeyecek şekilde tasarlandı. 

Bakan Kurum, projenin mevcut durumunu da paylaştı. Buna göre, 6 bin 830 konutun kuraları çekildi ve hak sahipleri belirlendi. Geri kalan 9 bin 603 kalıcı konutun inşaatı da hızla devam ediyor. 

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "11 ilimizde, 159 şantiyede, 153 bin işçimizle sahadayız. Burası 5 milyon metrekarelik alanla Türkiye'nin en büyük şantiyesi. Gece gündüz çalışıyoruz" diyerek, Adıyaman'daki çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü vurguladı. 

Depremzedeler için inşa edilecek konutların, hızlı ve kaliteli bir şekilde tamamlanması için Bakanlık ve ilgili kurumlar yoğun bir çaba sarf ediyor. Adıyaman'daki çalışmalar, diğer deprem bölgelerindeki konut inşaatlarıyla birlikte Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı afet yeniden inşa projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: DHA