Şüpheliler arasında FETÖ'nün sözde Türkiye imamı olarak bilinen firari Adil Öksüz'ün yurtdışına kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız da bulunuyor. Mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler, cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Beylikdüzü'nde bir uygulama noktasında durdurdukları araçtan kaçan sürücüyü takip etmeye başladı. Araçtan indirilen iki kişi Cihat Yıldız ve Adem Hızal olarak tespit edildi. Polis, kaçan sürücüyü yakalamak amacıyla 100'den fazla güvenlik kamerası kaydını inceledi ve aracın sürücüsünün Adem Bora olduğunu belirledi. Bora, kaldığı adrese düzenlenen operasyonla yakalandı.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Polis, yapılan incelemelerde Cihat Yıldız'ın FETÖ'nün firari Türkiye imamı Adil Öksüz'ün yurtdışına kaçmasına yardım eden kişi olduğunu saptadı. Öksüz'ün Üsküdar'daki saklanma sürecinde Yıldız'ın yanında kaldığı, ardından Rüştü kod adlı örgüt üyesiyle birlikte kaçmasına yardım ettiği anlaşıldı. Yıldız'ın Amasya il imamı ve askeri mahrem yapılanmada Hava Harp Okulu yapılanmasında genel müdür olarak görev yaptığı tespit edildi. Ayrıca ByLock programını kullandığı ve Bank Asya'da hesabı bulunduğu belirlendi. Yıldız, örgütle ilişkili olarak Bahadır-Oğuz ve Cahit kod adlarını kullanmış ve gaybubet evleri ayarlamış.

Gözaltına alınan diğer şüpheli Adem Hızal'ın ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli örgüt üyesi askeri personellerden sorumlu olduğu, ByLock kullandığı ve Bank Asya'da hesabı bulunduğu öğrenildi. Hızal, FETÖ üyeliğinden arandığı ve aktif olarak örgütle bağlantılı kişilere gaybubet evi temin ettiği, ayrıca güncel yapılanmada aktif rol oynadığı değerlendirilmiştir. Hızal'ın aynı zamanda ihraç öğretmen olduğu ve 'Yavuz' kod adını kullandığı da belirlenmiştir.

Operasyonda yakalanan üçüncü şüpheli Ahmet Bora'nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda binbaşı rütbesinde görev yaparken KHK ile ihraç edildiği, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma suçundan işlem gördüğü ve firari örgüt üyelerinin barınma ve saklanmalarına yardım ettiği tespit edilmiştir.

Gözaltına alınan üç şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA